Caddiemaster: 044 741 4400

Ajanvaraus Shop

Kentänhoidon terveisiä golfkaudesta 2021

Kenttämestari Esko Koivisto, miten kulunut vuosi on mennyt?

”Todella hyvin, olemme syyskuun pelaajamäärien mukaan Classicilla samoissa lukemissa kuin vuonna 2020, ja Cooken puolella lähes 2.000 kierrosta edellä, vaikka esimerkiksi kylmä kevät ja kuuma kesä ovat varmasti hieman hillinneet pelaajamääriä. Yhteenlasketut kierrosmäärät tulevat olemaan n. 60.000 kierroksen paikkeilla, ja kentät ovat kestäneet suuren pelaajamäärän ja keskikesän hellejakson loistavasti.”

”Molemmat kentät pyritään pitämään mahdollisimman hyvässä ja reilussa pelikunnossa aina pakkassäiden saapumiseen ja kenttien sulkemiseen asti. Kentällä tehtävät syystyöt aloitettiin syyskuun puolivälissä tiipaikkojen holkituksella, jonka jälkeen molemmilla kentillä on ilmastettu viheriöiden ympärykset. Classicilla väylät on jo viilletty, ja Cookella tämä on työvuorossa seuraavaksi, työt päästään aloittamaan viikolla 41. Näiden jälkeen siirrymme viheriöiden pariin, ja holkituksien yhteydessä viheriöt mahdollisuuksien mukaan pyritään myös jyräämään, jotta pinnat pysyvät mahdollisimman pelikelpoisina, ilman turhaa pomppuisuutta. Syystöiden merkitys tulevalle golfkaudelle on todella suuri, sillä Suomessa ruoho ei kasva keväällä kylmyyden johdosta täysillä. Syksyn onnistumiset luovat hyvät pohjat ja edellytykset tulevalle golfkaudelle.”

”Haluaisin muistuttaa pelaajia erityisesti alastulojälkien korjaamisesta. Jos osut viheriöön, korjaa vähintään yksi alastulojälki. Jos et osu viheriöön, korjaa silti vähintään yksi alastulojälki.”

Esko Koivisto, kenttämestari

Muistathan myös

Syksyn tullessa myös riski yöpakkasten saapumiselle lähenee, ja tällaisten öiden jälkeisinä aamuina kentänhoitohenkilökunta tekee ratkaisun mihin aikaan kentälle pääsee pelaamaan.

Mikäli kenttää ei saada pakkasen johdosta auki heti aamusta, lähtöajat eivät siirry, vaan varatut ajat peruuntuvat ja uusi aika tulee varata normaalin ajanvarauksen ehdoilla.

Aivan pian tämäkin golfkausi on ohi, mutta vielä ehdit vierailemaan. Tervetuloa!