Aitoa kumppanuutta puolin ja toisin | Vierumäki Golf

Aitoa kumppanuutta puolin ja toisin

Vuonna 2016 perustettu Renta Group on lyhyessä ajassa hankkinut itselleen vahvan jalansijan rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokramarkkinoilla Itämeren alueella.

Toimipaikkoja Pohjois-Euroopassa on jo lähes 140.

”Olemme Suomessa toimialalla jo kakkonen”, Suomen maajohtaja Kari-Tapio Saarela kertoo.

Asiakaskuntaan kuuluu rakennusliikkeiden ja urakoitsijoiden lisäksi myös omia unelmiaan toteuttavia yksityistalouksia.

”Palvelemme kaikkia niitä, jotka rakentavat uutta tai korjaavat jo olemassa olevaa”, Saarela muistuttaa.

Koneiden ja laitteiden lisäksi Rentalta löytyy ratkaisut työmaatiloihin, telineisiin tai vaikka sääsuojaukseen. Myös sähköistykseen, valaistukseen, lämmitykseen ja kuivaukseen kytkeytyvät palvelut kuuluvat kokonaisuuteen.

Paikallisuutta painottava yrityskulttuuri on Saarelan mukaan ollut yksi nopean kasvun avaimista. Asiat hoituvat kivuttomasti, kun tarvittavat päätökset voidaan tehdä nopeasti paikallistasolla, lähellä asiakasta. Asiakkaalle tämä kaikki näyttäytyy vuokraamisen helppoutena.

Digitaalisuudessa Renta on Saarelan mukaan ollut toimialalla edelläkävijä.

”Pääsimme tyhjältä pöydältä hyödyntämään digitaalisuutta tavoilla, joka on tuonut toimialalle uudenlaista ketteryyttä, helppoutta ja läpinäkyvyyttä. Vuokraamiseen ja kaluston hallintaan vaivattomuutta tuova Renta Easy -sovellus on vain yksi ulottuvuus laajemmassa kokonaisuudessa.”

Vahvasti mukana urheilussa

Renta on viime vuosina antanut vahvan tukensa myös liikunnalle. Osa panostuksesta on suunnattu paikalliselle ruohonjuuritasolle, osa maailman terävimpään kärkeen tähtääville kansallisille huipuille. Team Rentaan kuuluvat Jasmi Joensuu, Ella Junnila, Kristiina Mäkelä ja Topi Raitanen ovat esimerkkejä urheilijoista, joiden esikuvallisuuteen ja intohimoon Renta on halunnut panostaa.

Golfissa Renta näkee potentiaalia sekä työhyvinvoinnin lisääjänä että sosiaalisena ja liikunnallisena alustana rakennustoimialan kohtaamisille. Golfliitto ja Renta ovatkin vuoden alusta aloittaneet yhteistyön RaksaGolf-tapahtuman merkeissä. Kokonaisuus sisältää myös seitsemästä videosta koostuvan Renta Golfkoulu -osion.

”Golf on elämän mittainen tarina. Kun sidosryhmissä on paljon golfareita, laji on oiva alusta pitkäkestoisten suhteiden rakentamiseen ja syventämiseen”, Saarela kiteyttää.

Renta Kabinetti sijaitsee Golf Paviljongin ja 18. griinin tuntumassa.

Vierumäki Finnish Challengessa Renta on näkynyt esimerkiksi kiitosta saaneen VIP-kabinetin toimittajana, mutta yhteistyö Vierumäen kanssa kattaa paljon muutakin.

”Yhteistyö Vierumäen kanssa on aitoa kumppanuutta puolin ja toisin”, Saarela kiittelee.

Renta järjestää Vierumäellä golfin merkeissä yritystapahtuman ja firman oman mestaruuskilpailun. Satakunta osallistujaa yhteen kokoavat avainhenkilöpäivät järjestettiin tänä vuonna myös Vierumäellä. Ohjelmaan kuulunut golfiin tutustuttaminen oli Saarelan mukaan päivien suosituin osuus.

Erityiskiitosta Saarela jakaa Vierumäki Finnish Challengen pro-am-tapahtumalle.

”Se on tosi hienosti järjestetty tilaisuus. On ollut ilo olla mukana.”

Saarelalla itsellään on vahva golftausta. Oma golfura alkoi yläasteikäisenä Ruka Golfissa, nykyisessä Kuusamo Golfissa.

”Sata kierrosta kaudessa ei nuorena ollut temppu eikä mikään. Klubitoimintakin alkoi kiinnostaa. Kävin Vierumäellä seuravalmentajakurssilla, ja ehdinpä opiskeluaikana toimia golfseuran toiminnanjohtajanakin.”

Nykyisin kierrokset jäävät kolmilapsisen perheen arjen ja haastavan työn vuoksi vähemmälle, mutta side lajiin ei ole katkennut.

”Yritän joka viikko ehtiä vähintäänkin rangelle, jotta tuntuma ei kokonaan katoaisi.”

renta.fi