Hurjastelulle tuli stoppi, suomalaiskärki yhä hyvin vauhdissa mukana | Vierumäki Golf

Hurjastelulle tuli stoppi, suomalaiskärki yhä hyvin vauhdissa mukana

Petteri Nykyn yhteispeli toimii kentällä ja sen ulkopuolella.

Kuusi suomalaista mukana viikonlopun kierroksilla, kärjessä vielä kaikki mahdollista.

Vierumäki Finnish Challengen toinen kierros oli paluuta normaaliin. Pakkaa hieman sekoiteltiin, mutta suuria irtiottoja ei tehty. Kärkitulos -14 ennakoi sitä, että tasaisen vauhdin taulokolla Challenge Tourin kaikkien aikojen alhaisin 72 reiän tulos (kahdesti pelattu -29) jää rikkomatta – toisin kuin hätäisimmät vielä eilen ajattelivat.


Pelaajat ja valmentajat perustelivat avauskierrokseen verrattuna maltillistunutta tulostasoa hankaloituneilla lipunpaikoilla ja jonkin verran liukkaammiksi muuttuneilla pinnoilla. Myös päinvastaisesta suunnasta puhaltanut tuuli aiheutti pelaajille päänvaivaa.


”Meillä oli tänään aika lailla eri pelikirja kuin eilen”, totesi päivän ensimmäisessä ryhmässä pelannut Kristian Kulokorpi, yksi torstain onnistujista. Perjantainen 70 lyönnin kierros säilytti asemat kymppikärjessä.


70 lyönnin kierrokseen joutui tyytymään myös avauskierroksella hurjastellut Lauri Ruuska, joka Kulokorven tavoin ei ollut täysin tyytyväinen puttipeliinsä.


”Kierros oli pelillisesti paljon lähempänä eilistä kuin tuloksellisesti”, toiselle sijalle hiipunut Ruuska summasi.


”Putti ei ollut niin terävää kuin eilen”, säesti suojattiaan Ruuskaa viime vuoden lopulta lähtien valmentanut Petteri Nykky.


Yhteistyö on viime aikoina tiivistynyt. Nytkin Nykky on kaksi ensimmäistä päivää kantanut Ruuskan bägiä muutaman viikon takaisen Irlannin-osakilpailun tavoin.


”Suorastaan pakotin itseni mukaan Irlantiin heinäkuun lopulla. Oli pakko nähdä, miksi noin taitava pelaaja pelaa sellaisia tuloksia kuin pelaa.”


Nykky luonnehtii Ruuskaa yhdeksi kiertueen parhaista pallonlyöjistä ja odottaa lopullista läpilyöntiä, kunhan wedgepelistä vielä saadaan hiottua tuloksellisempi ase.


Ruuskan mukaan valmennussuhde Nykyn kanssa on mennyt keskustelevampaan suuntaan aiempiin valmentajiin verrattuna.


”Puhumme esimerkiksi siitä, millaisiin ratkaisuihin milloinkin on hyvä tukeutua tai millaiset ajatukset parhaiten tukevat suoritusta kierroksen aikana. Tavallaan on kyse myös henkisestä valmennuksesta.”


Kuusi suomalaista mukana viikonloppuna


18:sta kilpailuun lähteneestä suomalaisesta viikonloppukierroksille ylsi kuusi pelaajaa. Ruuskan (2.) ja Kulokorven (6.) lisäksi joukkoon kuuluvat Oliver Lindell (T7.), Roope Kakko (T17.), Alex Hietala (T24.) ja Casper Simberg (56.).Lindell ja Kakko petasivat itselleen hyvät asemat kärjen takana 68 lyönnin kierroksilla. Oliver Lindell harmitteli vasemmalle suuntautuneita lähestymisiä, mutta oli kokonaisuuteen tyytyväinen.


”Kahden missatun cutin jälkeen tuntuu hyvältä päästä viikonloppuun hyvistä asetelmista.”


Kilpailua johtaa Skotlannin 30-vuotias Jack McDonald, joka ehti eilen pitää hetken hallussaan Cooke Coursen kenttäennätystä 63 ennen kuin Ruuska meni heittämällä ohi.


”Kentän viritys sopii pelilleni”, totesi McDonald avauskierroksen jälkeen. Sopi mitä ilmeisimmin myös tänään.


Amatööri Markus Luoma jakoi Lindellin, Kakon ja Simbergin kanssa päivän parasta suomalaistulosta. Kalkkiviivoille asti luvassa oli paljon enemmänkin. Kolme bogia neljälle viimeiselle reiälle vesittivät unelman jatkoonpääsystä. Casper Simbergin sen sijaan onnistui päivän viimeisessä ryhmässä nostaa itsensä viimeisen reiän birdiellään jatkoon.


Cau-rajaksi tuli -3. Sen selvitti 62 pelaajaa.


Top 10


1. Jack McDonald 63-65 -14

2. Lauri Ruuska 59-70 -13

3. Kristoffer Broberg 64-67 -11

4. Curtis Knipes 65-67 -10

Filip Mruzek 67-65 -10

6. Kristian Kulokorpi 63-70 -9

7. Filippo Bergamaschi 67-67 -8

Oliver Lindell 66-68 -8

Maximilian Steinlechner 66-68 -8

Cole Madey 64-70 -8


Tulosluettelo


Tärppejä


* Eilen käynnistyneet hole in one -juhlat jatkuivat, kun Englannin 36-vuotias Steven Brown löi pallon suoraan reikään Cooke Coursen 170-metrisellä 17. reiällä. Vain hetkeä myöhemmin Italian Jacopo Vecchi Fossa onnistui 7. reiällä samassa tempussa 7-raudallaan.


* Challenge Tourin alhaisin 72 reiän yhteistulos on 259 (-29). Sitä pitävät hallussaan Ivo Giner (2003) ja Thomas Detry (2016).