Kausi on avattu, Vierumäellä pelataan elokuussa | Vierumäki Golf

Kausi on avattu, Vierumäellä pelataan elokuussa

Challenge Tourin Suomen osakilpailun merkitys kotimaiselle kilpagolfille on kaudella 2022 suurempi kuin moneen vuoteen.

Vaihtokorttien avulla järjestyvät näytön paikat ovat nyt kultaakin kalliimpia monelle urallaan eteenpäin mielivälle ammattilaiselle. Ilman kutsuja vauhtia olisi käytännössä haettava satelliittikiertueilta.

Halutuimpiin Challenge Tourin kilpailuihin riittävä kategoria löytyy tällä hetkellä ainoastaan 40 vuotta viikonloppuna täyttäneeltä kokeneelta Roope Kakolta (kategoria 12). Toiseksi eniten startteja on kategorian (14) perusteella luvassa Oliver Lindellille ja Kim Koivulle. Viime vuonna paremmin rankingissä menestyneet Matias Honkala ja Lauri Ruuska sen sijaan joutuvat tyytymään kategoriaan 17. Muiden suomalaisten lähtökohdat ovat vieläkin heikommat.

Haastajakiertueen alkukausi pelataan Etelä-Afrikassa yhdessä paikallisen Sunshine Tourin kanssa, mikä koventaa kilpailua pelipaikoista entisestään. Lisäksi pääkiertueella koronan vuoksi voimaan astunut niin sanottu turvaverkkojärjestely tietää sitä, että Challenge Tourilla nähdään kauden aikana useita pääkiertueella tavoitteistaan viime kaudella jääneitä pelaajia. Uutta nousua haetaan nyt haastajakiertueelta, kun karsintoja ei viime vuonna järjestetty. Siksi useimmat suomalaisista ovat alkukaudella Golfliiton hallinnoimien kutsujen varassa.

”Kutsut menevät ennen kaikkea nuorille Team Finland -urheilijoille, siirtymävaiheen ammattilaisille”, kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen Golfliitosta tiivistää. Tarkoituksena on varmistaa joukolle pelaajia kohtalaisen monta kilpailua kattava ohjelma. Sijoittumalla riittävän korkealle alkukauden kilpailuissa pelaajat voivat itse rakentaa itselleen täydempää ohjelmaa.

Roope Kakko pelaa parhaillaan Etelä-Afrikassa kauden avauskilpailuaan. Viimeistelyharjoitukset on tehty samoilla seuduilla. Kakko lähtee kauteen motivoituneena loppuvuoden aikana käydyn itsetutkiskelun jälkeen.

”Ykkösasioita tällä kaudella ovat kilpailemisesta nauttiminen ja armollisuus itseä kohtaan”, Kakko viestitti muutama päivä ennen kilpailua. ”Aina ei tarvitse onnistua, mutta pitää uskaltaa yrittää.”

Tähtäin on rankingin top 20:ssa, mikä tietäisi nousua pääkiertueelle muutaman vuoden tauon jälkeen.

”Pikkaisen paremmalla ajatuksella ja puttipelillä sen top 20 -paikan pitäisi olla ihan mahdollisuuksien rajoissa. Sen takia tässä on syytä vielä jatkaa pelejä, kun intoa treenamiseen ja pelaamiseen edelleen löytyy.”

Kolme Challenge Tourin osakilpailua (yksi yhteiskilpailu pääkiertueen kanssa) urallaan voittanut Kakko suunnittelee pelaavansa Etelä-Afrikassa tulevina viikkoina viisi osakilpailua. Lindell, Koivu, Honkala, Ruuska ja Antti Ahokas kärkkyvät myös tilaisuutta päästä mukaan vauhtiin, mutta ensi viikon kilpailussa ylimpänä ilmoittautumisjonossa olevalla Lindellilläkin on vielä 18 nimeä edellään. Se kertoo omaa kieltään alkukauden asetelmista.

Vierumäki Finnish Challenge pelataan Cooke Coursella elokuun ensimmäisellä viikolla. Palkintorahaa on jaossa 250 000 euroa. Promoottori Jan Ruoho odottaa kesää innolla.

”Valmistelut kumppanihankintoineen ovat hyvässä vauhdissa. Tuntuu hyvältä, että moni taho kokee kilpailun olevan yhteinen asia koko kotimaisen golfin ja etenkin kotimaisen kilpagolfin hyvinvoinnin kannalta. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota unohtumattomia elämyksiä maanosan parhaimmistoon kuuluville pelaajille, yleisölle ja kumppaneille.”

Fakta

* Road to Mallorca kokonaispalkintosumma ylittää kaudella 2022 ensimmäistä kertaa 8 000 000 euron rajan.

* Ohjelmassa on 31 kilpailua 18 maassa ja kolmessa maanosassa.

* Vierumäki Finnish Challenge pelataan 4.–7.8.2022

* 19 Challenge Tourilla esiintynyttä pelaaja voitti pääkiertueella kaudella 2021. Vierumäelläkin nähdään huomisen tähtiä jo ennen tähtien syttymistä.


Kuva: Roope Kakko sijoittui kaudella 2021 suomalaisista korkeimmalla Challenge Tourin rankingissä 53. sijallaan.