Mikko Ilosen mailoilla kilpailun kärkeen – Ahokas ykkönen suomalaisista | Vierumäki Golf

Mikko Ilosen mailoilla kilpailun kärkeen – Ahokas ykkönen suomalaisista

Golf on yksi kilpailluimmista urheilulajeista, ja samalla myös yksi yllätyksellisimmistä.

Se nähtiin jälleen Vierumäki Finnish Challengen avauskierroksella, jonka kärki näyttää huomattavan erilaiselta kuin ennakkokaavailuissa.


Kokemuskin oli arvossaan, vaikka Euroopan haastajakiertue tunnetaan ennen kaikkea nuorten tähtien esiinmarssin näyttämönä.

37-vuotias Antti Ahokas pelasi aamun lähtijöiden joukossa 66 lyönnin kierrostuloksen ja kiilasi heti kilpailun kärkeen italialaiskaksikko Filippo Bergamaschin ja Michele Ortolanin kanssa. Asemat säilyivät miltei loppuun asti, kunnes Irlannin James Sugrue lopetti kierroksensa eagleen ja nousi yksin kärkeen yhden lyönnin erolla – Mikko Ilosen mailoilla ja kengillä.

Sugrue pelaa Vierumäellä promoottori Jan Ruohon kutsumana.

”Tämä on meille tapa olla tukemassa kansamme hyvää yhteistyötä pitkään tehneen Mikko Ilosen roolia Sportyard-agentuurissa”, Ruoho kertoo. ”Mikko halusi tarjota mahdollisuuden nuorukaiselle, jonka ura ei vielä ole oikein päässyt siivilleen koronan varjossa.”

Ilonen kertoo Sportyardin tiimiin kuuluvan Sugruen soittaneen hänelle tiistai-iltana ja pahoitelleen mailojen jäämistä Irlannin päähän lentoyhtiön kömmähdyksen vuoksi.

Mikä avuksi?

”Kerroin tietäväni yhden kaverin, jolta saisi niin mailat kuin kengätkin – se kaveri olin tietysti minä itse”, Ilonen kertaa.

Antti Ahokkaalle avauskierros merkitsi paluuta haastajakiertueen kärkikahinoihin.

”Hyvä päivä, puttasin tosi hyvin. Alkuun meinasi lipsahtaa pari bogia, mutta kun niiltä vältyttiin, peli lähti kulkemaan mallikkaasti ja löin palloa hyvin.”

Vierumäen kilpailu on Ahokkaalle vasta kolmas Challenge Tour -viikko tällä kaudella. Valtaosa kaudesta on sujunut satelliittikiertueen puolella.

”Tein kaudelle sellaisen suunnitelman, että pelaan kerrankin vain silloin kun haluan ja siellä, missä tunnen oloni kotoisaksi. Siitäkin huolimatta taisi käydä niin, että touko–kesäkuuhun ajoittuneen pelillisesti hyvän jakson jälkeen pelasin hieman liikaa.”

Ahokkaalla on vyöllään kaksi Challenge Tour -voittoa, molemmat vuodelta 2008. Vierumäellä hän oli kesällä 2018 neljäs ja jakoi toista sijaa Espanjassa kaudella 2019.

Altonen kiitti kutsusta

Ahokasta säesti hienosti 36-vuotias yllättäjä, Yhdysvalloissa viimeiset vuodet asunut Joachim Altonen, jonka tie uran ensimmäiseen Challenge Tour kilpailuun on kulkenut monen mutkan kautta. Takana on lukuisia erilaisia karsintakilpailuja, joukossa golfin majoreihin lukeutuvan US Openin finaalikarsinta. Vierumäelle Altonen sai kutsun viime tingassa.

Tänä kesänä Altonen on pelannut Open Championshipin karsinnat, voittanut MidTourin SM-lyöntipelin ja ollut lähellä voittoa Finnish Tourilla. Peli kulkee, ja 68 lyönnin avauskierros on Altosen mukaan juuri sitä, mitä kilpailusta lähdettiin hakemaan.

Kansallisen Finnish Tourin rankingin kärkipaikkaa hallussaan pitävä Rasmus Karlsson pelasi myös 66, hänkin Ahokkaan ja Altosen tavoin aamupäivän ryhmissä. Karlsson lukeutuu usean muun Vierumäellä kilpailevan pelaajan tavoin Espoossa toimivan Season Golf Academyn tiimiin.

Joachim Altonen tähtää tosissaan viikonloppukierroksille.

Hieman voimistunut tuuli lisäsi Cooke Coursen pelaajille heittämää haastetta iltapäivän puolella. Osalle pelaajista tuli lisäksi ylimääräinen viivästys kesken kierroksen, kun yleisön joukossa olleen katsojan sydän pysähtyi ja ambulanssi hälytettiin kenttäalueelle.

Perjantaihin lähdetään tilanteestaa, jossa lähes kaikki on vielä auki, myös torstaina pettyneiden suomalaisten yltäminen viikonloppukierroksille. Perjantain jälkeen kilpailussa jatkaa 60 parasta ammattilaista ja viimeisen pelaajan kanssa saman tuloksen jakavat pelaajat.

Tulospalvelu.