Mitä jäi mieleen? | Vierumäki Golf

Mitä jäi mieleen?

Viides Vierumäki Finnish Challenge ei tuonut suomalaisittain sellaista menestystä, jota toivottiin ja jopa odotettiin

Alkukauden esitysten valossa loppusijoituksia voidaan kuitenkin pitää varsin yllätyksettöminä. Merkkejä uusien suomalaispelaajien nopeasta noususta pääkiertueelle ei juuri tällä hetkellä ole nähtävissä. Haastajakiertueella säännöllisesti pelaavista kokenut ja Vierumäelläkin parhaiten onnistunut Roope Kakko on lähimpänä.

Haastajakiertueen kotimainen osakilpailu ja sen mukanaan tuomat vaihtokortit luovat kuitenkin tärkeää perustaa suomalaiselle kilpagolfille ja tarjoavat arvokasta kokemusta nouseville pelaajakyvyille. Ja onnistumisia, niitäkin tietysti myös tänä vuonna nähtiin laajalla rintamalla – niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Ennätysmäärä suomalaisia

Vierumäellä nähtiin 25 suomalaista, mikä on kilpailun historian suurin luku. Koronapandemian väistyessä vastaavaan tulee olemaan vaikea yltää.

Tulostaso

Otolliset olosuhteet lupailivat kahdella ensimmäisellä kierroksella jopa ennätyksellisen alhaista tulostasoa. Kilpailun lopulta voittanut Marcus Helligkilde näytti heti mallia torstaisella 61 lyönnin kierroksella. Viikonlopun tuuli ja ajoittainen sade kuitenkin muuttivat asetelmia, ja 71 cutin läpäisseestä vain 15 alitti lauantaina pari’in. Voittotulos -23 paransi lopulta vain kahdella lyönnillä Kim Koivun vuonna 2018 pelaamaa tähän mennessä alhaisinta yhteistulosta -21. Challenge Tourin alhaisimmasta 72 reiän tuloksesta (-29) jäätiin kuuden lyönnin päähän.

Helligkilden hole in one

Hole in onekin nähtiin – ja tekijänä oli sattuvasti ässällä johtoasemaansa toisella kierroksella vahvistanut Marcus Helligkilde. Ikävä kyllä Helligkilde ei itse ole moottoripyörämiehiä, joten kolmepyöräinen Yamamahan Nike-pyörä vaihtaa pian omistajaa.

Kentän kunto

Helligkilden ohella Cooke Course oli kilpailun suurin voittaja. Kiitosta tuli niin pelaajilta kuin kiertueorganisaatioltakin. Kuvailivatpa jotkut pelaajista griinejä parhaiksi haastajakiertueella milloinkaan kohtaamistaan. Kaikille se ei ollut mikään uutinen. ”Kunnon puolesta lähtökohta on aina ollut täydellinen, kun täällä on pelattu”, kiitteli Roope Kakko päätöskierroksen jälkeen.

Uusi taustaorganisaatio

Vierumäki Golf Club Oy kantoi ensimmäisen kerran järjestelyvastuun yksin ilman Vierumäen muiden yhtiöiden tukea. Jan Ruohon johtama tiimi selviytyi taloudellisen palapelin rakentamisesta ja kilpailuviikon haasteista vähintäänkin hyvin. Sopimus kilpailun järjestämisestä oli tällä kertaa yksivuotinen. Jatkosta kuullaan myöhemmin.

Amatöörit

Viisi suomalaisamatööriä pääsi testaamaan iskukykyään ammattilaisten rinnalla. Tennesseen yliopistossa college-uran tehnyt Antti-Jussi Lintunen selviytyi ainoana jatkoon ja osoitti pelillistä kypsyyttä, vaikka lauantaikierroksesta muodostui haasteellinen. Nuoret vielä juniori-ikäiset Jesse Saareks ja Veikka Viskari pääsivät haistelemaan isompien ympyröiden tunnelmaa kahdella avauskierroksella. Kokemusten voi olettaa ruokkivan arvokkaalla tavalla nuorukaisten pelillistä kehittymistä. Elias Haaviston 70 lyönnin avauskierros oli vahva osoitus potentiaalista.

Kuva: Kilpailujohtaja Simon Higginbottom kiittää järjestäjiä pro-amin palkintojenjaossa.