Monien mahdollisuuksien viikko | Vierumäki Golf

Monien mahdollisuuksien viikko

Golfin eurooppalainen haastajakiertue palaa Suomeen välivuoden jälkeen, kun 200 000 euron Vierumäki Finnish Challenge käynnistyy torstaina Vierumäen Cooke Coursella.

Alkamassa on golfkauden toinen kotimainen huipputapahtuma heinäkuisen Ladies European Tourin Gant Ladies Openin rinnalla.

Suomalaisittain asetelma on herkullinen, sillä mukaan kilpailuun lähtee peräti 25 kotimaista miespelaajaa, joukossa viisi amatööriä.

”Uskon, että suomalaisen golfin viimeaikainen menestystarina saa tällä viikolla tavalla tai toisella jatkoa”, ennakoi Suomen Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Suomalaispelaajien joukko on sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Ensikertalaisille tarjolla on arvokasta oppia, paikkansa kiertueella jo ansainneille jatkon kannalta tärkeitä ranking-pisteitä.

”Monella pelaajalla on nyt mahdollisuus räjäyttää pankki”, Juvonen toteaa. ”Voitto tai hyvä sijoitus voi olla lähtölaukaus uralla eteenpäin.”

”Olet matkalla huipulle” sanoo tienvarsitaulu Suomen Urheiluopiston alueelle saavuttaessa. Viestin voi golfkilpailun viitekehyksessä ottaa lähes kirjaimellisesti. Moni Vierumäki Finnish Challengessa nähty pelaaja on myöhemmin vakiinnuttanut paikkansa golfmaailman terävimmällä huipulla tai sen tuntumassa. Kenen vuoro on nyt?

Kim Koivu huudatti suomalaisyleisöä voittaessaan Vierumäellä kesällä 2018. Kolmen voiton kausi avasi portit Euroopan pääkiertueelle, mutta palapelin palaset eivät sen jälkeen enää löytäneet toisiaan. Olisivatko muistot Vierumäeltä avain uuteen alkuun?

Alkukauden perusteella suomalaiskatseet hakeutuvat kokeneen Roope Kakon suuntaan. Kakko on urallaan voittanut Challenge Tourilla jo kahdesti ja on kuluvallakin kaudella sijoittunut kerran neljänneksi. Hyvän viikon osuessa kohdalle Kakon voi odottaa pelaavan jälleen kärkisijoituksista kuten kesällä 2019.

Nuoren polven ammattilaisista Kakon haastavat muun muassa Itävallassa heinäkuussa kolmatta sijaa jakanut Matias Honkala ja viime kesänä pelatussa Vierumäki Invitationalissa voittotaistelussa Honkalan tavoin mukana ollut Alex Hietala. Lauri Ruuskan potentiaalista on kuluvalla kaudella nähty väläyksiä European Touria myöten.

Myös suomalaisilta amatöörihuipuilta voidaan odottaa rohkeaa ammattilaisten haastamista. Esimerkkiksi Kymen Golfin Elias Haavisto on jo osoittanut viihtyvänsä ammattilaisten seurassa.

Challenge Tourin rankingin tämänhetkisestä kymppikärjestä Vierumäellä nähdään Skotlannin Ewen Ferguson (7.) ja Hollannin Daan Huizing (9.). Huizing on urallaan voittanut jo kolme Challenge Tourin osakilpailua. Muita viimeisellä kahdella kaudella voittoon yltäneitä pelaajia Vierumäellä ovat Belgian Kristof Ulenaers ja Ranskan Felix Mory. Itävallan Lukas Nemecs puolestaan saapuu Suomeen kaksi viikkoa sitten pelatun Italian Challengen kakkosena.

Ensimmäinen kierros käynnistyy torstaina kello 7.30.

Kuva: Kim Koivu (vas.), Matias Honkala ja Roope Kakko ovat vahvoja lenkkejä leveässä suomalaisrintamassa.