Roope Kakko selvitti tuulisen kelin suomalaisista parhaiten – Helligkildeen eivät purreet puhuri ja sadepisarat | Vierumäki Golf

Roope Kakko selvitti tuulisen kelin suomalaisista parhaiten – Helligkildeen eivät purreet puhuri ja sadepisarat

Tanskan Marcus Helligkilde pelaa elämänsä golfia Vierumäellä ja johtaa ylivoimaisesti Challenge Tourin kisaa. Roope Kakko nousi parhaaksi suomalaiseksi erittäin tuulisessa säässä.

Roope Kakko pelasi Vierumäki Finnish Challengen kisan parhaan kierroksensa lauantaina. Parhaan siitäkin huolimatta, että tuloksellisesti kierros oli toistaiseksi heikoin -6 (69-70-71), sillä olosuhteet Vierumäen Cooke-kentällä olivat tänään erittäin haastavat.

Vaikeus tuli siitä, että kentällä tuuli aamusta alkaen erittäin voimakkaasti. Säätiedotteiden mukaan tuulta oli 7 metriä sekunnissa, puuskissa sitäkin kovempaa.

Tämä näkyi myös yleisessä tulostasossa, eikä lauantaina nähty samanlaisia tulosmurskajaisia kuin kahtena ensimmäisenä päivänä, jolloin keli varsinkin aamupäivällä hipoi täydellistä. Ainoastaan 22 pelaajaa alitti tänään par-tuloksen, kun kahden kierroksen cut-raja oli -3. Kakkokin nousi tänään kymmenen sijaa ja jakaa sijaa 27 ennen päätöskierrosta.

Ja keli muuttui koko ajan raaemmaksi, mitä pidemmälle iltapäivä eteni. Kakko selvisi kierroksesta kuivana, mutta kärkiryhmät joutuivat päättämään kierroksensa sateessa.

”Muutama lyönti jäi kentälle”

Kelpo tuloksesta huolimatta Kakko ei tänäänkään saanut itsestään kaikkea irti. Hän laskeskeli, että lyöntejä jäi kentälle haparoivan lähipelin vuoksi. Muutama chippi jäi liian kauaksi ja myös yksi bunkkerilyönti jäi kaivelemaan kierroksen jälkeen.

”Se (tuuli) oli oikeastaan se, mitä tilattiin. Oltiin takaa-ajoasemassa, niin tarvittiin tällainen päivä ja olisi ollut ihan skoorattavissa, mutta tänään tuli sen verran lapsuksia tehtyä, etten tuon parempaa skorea saanut aikaiseksi”, Kakko sanoi.

”Tuulessa myös 1,5–2-metriset putit ovat aina vähän vaikeampia”, hän lisäsi.

Lopussa hän jätti myös pari hyvää birdie-paikkaa käyttämättä, kun 7. ja 9. reiällä (Kakko aloitti kymppitiiltä) hänellä oli noin 2,5 ja 3 metrin birdie-putit.

Toisaalta hän onnistui puteissaan kuutosella ja kasilla, joiden ansiosta tulos painui tänäänkin pakkasen puolelle. Lisäksi hän teki eaglen 12:lle ja birdien kakkoselle. Bogeja tuli kaikkiaan neljä, kaksi perättäin ensin rei’ille 14 ja 15 ja sitten 3 ja 4.

Helligkilden vauhti ei hyytynyt

Päätöspäivään Kakko lähtee tilanteesta kuusi alle parin. Kymmenen joukkoon Kakolla on eroa neljä lyöntiä, mutta kärkeen peräti 15, sillä yksi pelaaja on ollut Vierumäellä ylitse muiden. Hän Tanskan Marcus Helligkilde, johon ei idästä puhaltanut tuuli purrut.

Tuloksella 61 kilpailun aloittanut juutti pelasi eilen viisi alle parin. Tätä tulosta hän paransi tänään vaikeista olosuhteista huolimatta yhdellä lyönnillä. Hän pääsee lähtemään päätöskierrokselle tuloksesta -22 (61-67-66), joka on lyönnin parempi kuin kilpailun neljän kierroksen ennätys.

Eroa toisena olevaan Jesper Svenssoniin on jo viisi lyöntiä. Ruotsalainen pelasi tänään Helligkilden tapaan tuloksen 66. Tulos oli myös lauantain paras noteeraus.

”Puttaaminen ja draivaaminen olivat tänään hyvää, lähestymiset taas vähän niin ja näin, mutta kaiken kaikkiaan pelasin erinomaista golfia”, Helligkilde kuvaili kierrostaan.

Hän myönsi, että välillä kentällä hän tunsi olonsa hermostuneeksi, mutta heikkoina hetkinä hän pyrki tyynnyttämään mieltään.

”Sanoin itselleni mielessäni: Marcus, jäitä hattuun, sinä rakastat golfia ja jos vain teet parhaasi ja nautit pelistäsi, sillä ei ole väliä, mikä tulokseksi tulee”, Helligkilde sanoi.

”Rakastan olla mukana voittotaistelussa ja tuntea kaikkea niitä eri tunteita, joita kierroksen aikana kokee, kun on mukana kärkiryhmässä”, hän jatkoi.

Helligkilde, joka eilen jo voitti holarillaan Yamahan moottoripyörän, myönsi kierroksen jälkeen, että tänään illalla hän tulee ajattelemaan sata kertaa sitä, ettei päätöskierroksella saa jäätyä. 24-vuotiaan itseluottamus vaikuttaa kuitenkin kolmen onnistuneen kierroksen jälkeen rautaiselta.

”Tiedän, että tulen voittamaan golfturnauksia. En ole vielä siinä onnistunut, mutta olen luottavainen”, hän sanoi.

Voittotaistelu kahden kauppa?

Kolmatta sijaa jakavat Helligkilden kanssa kärkiryhmässä tänään pelanneet Ruotsin Jesper Kennegard ja Englannin Todd Clements. He ovat kuitenkin jääneet pelikaveristaan jo kahdeksan lyönnin päähän.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että Svensson on ainoa pelaaja, joka voi uhalta Helligkilden uran ensimmäistä Challenge Tour -voittoa. Tältä kaudelta hänellä on entuudestaan yksi kakkossija.

Kiertueen rankingissa tanskalainen on ennen Vierumäen kisaa sijalla 30, kun 20 parasta pelaajaa nousee kauden päätteeksi European Tourille. Pääkiertueen kilpailusta hän sai aiemmin tänä vuonna esimakua sijoittumalla Made in Denmark -kotikisassa 25:nneksi.

Suomalaisista Kakon lisäksi cutin Vierumäellä selvittivät Oliver Lindell, Matias Honkala ja amatööri Antti-Jussi Lintunen. Avausten kanssa vaikeuksissa ollut Lindell (-2, 69-71-74) lähtee päätöskierrokselle 50. sijalta. Honkalan yhteistulos -1 (70-69-76) riittää 57. sijaan ja Lintunen on +1 (70-68-79) on 63:ntena.

Huomenna pelaajat lähetetään kentällä jo klo 7.30 alkaen kahdelta tiiltä. Kärkiryhmään Helligkilde saa seurakseen Svenssonin ja Kennegardin. He starttaavat klo 9.31.

Suomalaisten lähtöajat:

  • 8.25 Oliver Lindell (10. tii)
  • 8.36 Matias Honkala (10. tii)
  • 9.09 Antti-Jussi Lintunen (10. tii)
  • 7.52 Roope Kakko (1. tii)

Tulospalvelu

Lähde: Jussi Miettinen/GoGolf