Ruuska johdossa päätöspäivään, myös Lindell top kympissä | Vierumäki Golf

Ruuska johdossa päätöspäivään, myös Lindell top kympissä

Ruuskan ja Petteri Nykyn yhteistyöstä on huokunut lupaava rentous.

Suomalaisjuhlan ainekset ovat kasassa, kotiyleisöä kaivataan kannustamaan.

Vierumäki Finnish Challengen kolmannelle kierrokselle ykköstilalta lähtenyt Skotlannin Jack McDonald avasi pelin heti eaglella ja pelasi bogittoman 67 lyönnin kierroksen. Se ei kuitenkaan riittänyt ensimmäistä voittoaan jahtaavalle Lauri Ruuskalle, joka hiipi ulosmenon lopulla rinnalle ja väkisin ohi.


Ruuskan 12. reiällä tekemä komea eagle venytti eron jo kolmeen lyöntiin. Lopussa ero kaventui kuitenkin kahteen lyöntiin Ruuskan sorruttua bogeihin 15. ja 18. reiällä. Kaiken kaikkiaan korttiin merkittiin eagle, seitsemän birdieä ja kaksi bogia. 64 lyönnin kierros jakoi päivän parasta tulosta.


”Päivässä oli paljon hyvää. Oli kiva päästä taas birdien makuun”, Ruuska totesi mikrofoniin heti viimeiseltä viheriötä poistuttuaan.


Cooke Course on Ruuskan mukaan ollut tänä vuonna paremmassa kunnossa kuin kertaakaan aikaisemmin. Hän oli myös ilahtunut runsaslukuisesta yleisöstä ja toivoi samaa päätöskierrokselle. Siitä näyttäisi tulevan kaksintaistelu jo tänään yhdessä pelanneiden Ruuskan ja McDonaldin kesken. Kakkos- ja kolmostilan välillä on eroa jo viisi lyöntiä.


Palaset loksahtamassa paikoilleen


Ruuskan kykyjä pallonlyöjänä on ihasteltu jo pitkään, mutta jokin kokonaisvaltaisen suorittamisen palanen on vielä pelistä puuttunut. Nyt se näyttää olevan löytymässä Petteri Nykyn kanssa viime vuoden puolella aloitetun yhteistyön myötä.


Toki Ruuska pelasi jo viime kaudella kerran kolmanneksi, kun taas tällä kaudella toistaiseksi paras saavutus on jaettu kahdeksas tila Saksasta heinäkuun lopulta. Tekemisen suunta on kuitenkin viime kuukaudet ollut ylöspäin, ja hedelmät näyttävät olevan valmiita poimittaviksi – jos ei vielä tällä viikolla niin läheisessä tulevaisuudessa.


Lyöntipituus on yksi Ruuskan vahvuuksista. Sille oli käyttöä muun muassa 12. reiällä, par vitosella, jolla Ruuska pääsi lyömään kakkoslyönnin seiskaraudalla. Ei ihme, että kilpailujohtaja Gary Tait leikitteli kilpailun alla sellaisella ajatuksella, että 12. reikä pelattaisiin joskus par nelosena kuten yhdeksäs reikä tällä viikolla.


Asemiaan kärjen tuntumassa suomalaisista säilytti myös 68 lyönnin kierroksen pelannut Oliver Lindell (T6). Vahvan kategorian ansiosta kilpailuja ennen Vierumäkeä on kaudella kertynyt jo 17, joista saaliina on kolme sijoitusta top 20:ssä. Nyt ulottuvilla on kauden paras sijoitus.


Roope Kakko (T31) oli tyytyväinen siihen, että eroa kymppikärkeen on vain neljä lyöntiä.


”Peli oli itse asiassa helpompaa kuin aiemmilla kierroksilla, vaikka tulos ei sitä kerro. Ehkä se lupaa hyvää huomiselle.”Top 5


1. Lauri Ruuska 59-70-64 -20

2. Jack McDonald 63-65-67 -18

3. Filip Mruzek 67-65-68 -13

4. Dylan Naidoo 66-70-65 -12

Sebastien Gros 68-68-65 -12


T6 mm. Oliver Lindell 66-68-68 -11


Tulosluettelo ja sunnuntain lähtöajat


Tärppejä


* Haastajakiertue kokoaa yhteen pelaajia ympäri Euroopan ja muun maailman. Viikonloppuna mukana olevat pelaajat edustavat yhteensä 19 eri kansallisuutta.


* Viheriöt ovat päivä päivältä nopeutuneet. Torstain Stimpmeter-lukema oli 10,4, perjantain 10,6, ja lauantaina tavoiteltiin jo lukemaa 10,8.