Salminen kalkkiviivoilla ykköseksi Vierumäellä | Vierumäki Golf

Salminen kalkkiviivoilla ykköseksi Vierumäellä

Golfin Vierumäki Invitational Hosted by Heinola huipentui tiistaina 1.9. hyvissä olosuhteissa pelattuun toiseen kierrokseen. Voittaja saatiin selville vasta jännittävien vaiheiden jälkeen.

Viisi lyöntiä kärjen takaa päätöspäivään lähtenyt kokenut Mikael Salminen aloitti heti takaa-ajon ykkösreiän eaglella. Kierroksen toinen birdie seitsemännellä reiällä nosti hänet jo hetkeksi johtoon kilpailun kärjessä toiselle kierrokselle lähteneen Eetu Isometsän sorruttua alkukierroksella kahteen bogiin. Isometsä löysi kuitenkin nopeasti takaisin ladulle ja vastasi kahdella birdiellä.

Sisääntulon keskivaiheilla Isometsä oli siirtynyt jo takaisin kolmen lyönnin johtoon samassa ryhmässä pelanneen Alex Hietalan missattua muutaman lyhyen putin. Hetkeä myöhemmin kaksi peräkkäistä bogia 13. ja 14. reiällä näyttivät pudottavan puolestaan Salmisen lopullisesti kyydistä.

Momentum heilahti kärkiryhmän pelatessa 15. reikää. Eetu Isometsä puttasi kolmesti samoilta sijoilta, joilta Hietala upotti birdien. Eroa kärkiryhmän pelaajilla enää vain yksi lyönti. Kun Isometsä vielä joutui vaikeuksiin 16. reiän avauksessaan, tulostaulun kärjessä oli yllättäen jälleen Salmisen nimi.

Salminen oli tehnyt birdiet 16. ja 17. reiälle. Se riitti lopulta voittoon, kun Isometsälle kirjattiin 16. reiältä tuplabogi ja kun Hietala vuorostaan sortui kahteen peräkkäiseen bogiin. Kakkoseksi nousi Matias Honkala, jonka alkukierros lähti hitaasti liikkeelle ja joka sisääntulossa ei onnistunut käyttämään tilaisuuksia hyväkseen.

”Pari viisimetristä meni sisään 16. ja 17. reiällä”, Salminen kertoi voiton ratkettua. ”Ihan kiva, että pääsi vähän kiusaamaan poikia”. Kierrostulos 68 oli päivän paras. Yhteistulokseksi tuli -6.

Kokemus voitti tällä kerralla nuoruuden, sillä 33-vuotiaalla Salmisella ja nuorilla haastajilla on ikäeroa enimmillään toistakymmentä vuotta.

Voittopuheessaan Salminen kiitti kilpailun järjestäjiä arvokkaasta täydennyksestä kotimaan kilpailuohjelmaan.

”Uskon, että kaikki läsnäolijat ovat kanssani samaa mieltä kilpailun tärkeydestä näinä kilpapelaajille haastavina aikoina.” Median edustajille Salminen puhui harvinaisesta herkusta vuosi vuodelta paremmalla kentällä.

Tuloslinkki: https://vierumaki.fi/golf/golftapahtumat-vierumaeellae/golfkilpailut-ja-tapahtumat#/competition/2616877/leaderboard

Tiesitkö, että:

  • Salminen sai voitostaan 5 000 euroa, Honkala kakkostilastaan 3 000 euroa, Hietala ja Isometsä kolmostilastaan kumpikin 2 250 euroa.
  • Isometsä ja Hietala pelasivat molemmat kierrokset yhdessä ja jakoivat kolmatta tilaa samalla tuloksella.
  • Noora Komulainen (-3) jakoi viidettä tilaa parhaana naispelaajana.