Sami Santala Vierumäki Finnish Challenge Openin voittoon! | Vierumäki Golf

Sami Santala Vierumäki Finnish Challenge Openin voittoon!

Tänä vuonna hieman eri tavalla järjestetty karsintakilpailu keräsi huiman suosion ja olikin jo hyvissä ajoin täyteen bookattu

Mukana oli yhteensä 96 pelaajaa, joista 50 lähti tavoittelemaan Challenge Tour paikkaa A-sarjassa. Voittajaksi selviytyi lopulta Hyvinkää Golfin Sami Santala, hienolla tuloksella -6, ja nappasi paikan ensi viikon kilpailuun. Seuraavat kolme sijaa menivät tuloksella -2 Linus Väisäselle, Marko Kiiskiselle ja Juhana Kukkoselle.

Ehdoton kunniamaininta menee kotiyleisön suosikille ja Vierumäki Golfin kenttähenkilökuntaan kuuluvalle Kiiskiselle. Hatunnoston arvoinen suoritus!

B- ja C-sarjasta paikan alkuviikosta pelattavaan PRO AM-tapahtumaan nappasivat Tommi Hyvönen, Päivi Sinkkonen, sekä Jussi Lehtinen (ei kuvassa).

Linkki tuloksiin

Alla kilpailun voittajan Sami Santalan mietteet karsinnasta, sekä tulevasta viikosta:

Viime vuonna oli ensimmäinen CT-kilpailusi juurikin täällä Vierumäellä. Mitä muistoja tuosta kilpailusta on jäänyt mieleen?

Tosi lämpimiä muistoja! Muistan että pääsin aivan kalkkiviivoilla mukaan ja valmistautuminen ei tietenkään ollut sen mukainen kuin olisin halunnut, mutta CT debyytti Vierumäellä ja kotisuomessa on jotain minkä varmasti muistaa lopun elämäänsä!

Millä mietteillä lähdit tähän karsintakilpailuun?

Pidin tuossa SM kisojen jälkeen puolentoista viikon totaali irtioton golfista ja otin mailat takakontista torstaina esiin. Lyönnit, kroppa ja mieli tuntui kuitenkin sen verran teräviltä että päätin lähteä mukaan lyhyelläkin valmistautumisella. Näiden syiden takia en siis ollut asettanut mitään tavoitteita tai tiennyt sen enempää mitä sieltä tänään tulee, mutta näköjään kova työ kauden aikana on nostanut perustekemisen tason riittävän korkealle. Ja tässä on tulos!

Kentän kunto on vielä melko ”keväinen” näin heinäkuussa, miten se vaikuttaa pelaajan asenteeseen lähdettäessä pelaamaan kilpagolfia?

Kenttien heikosta kunnosta on tällä kaudella tullut todella paljon kritiikkiä etenkin meidän kilpapelaajien toimesta, mutta tässä kohtaa olemme kaikki hieman asenteella ”it is what it is”. Tottakai se harmittaa kun ei pääse pelaamaan aivan täydellisillä pinnoilla, mutta mielestäni etenkin näin ison kisan karsinnassa siihen täytyy pystyä adaptoitumaan tekinisesti ja henkisesti ja jos meinaa ensi viikolla pärjätä niin on vain löydettävä se keino laittaa palloa reikään. Se täytyy vielä mainita että griinithän olivat ihan ok pelata ja kenttähenkilökunta ja koko organisaatio ovat varmasti tehneet kaikkensa sen eteen että pääsisimme ensi viikolla pelaamaan niin hyvissä olosuhteissa kuin vain mahdollista. Siitä iso kiitos koko organisaatiolle jo tässä kohtaa!

Mitkä ovat tavoitteesi ensi viikolla käynnistyvään kilpailuun?

Jos viime vuoden tavoite oli vähän tulla tarkastelemaan mikä se meno CT:llä on niin kyllä tänä vuonna tavoite on asetettu menestymiseen. Pieniä välähdyksiä on jo saatu nähdä kesän mittaan, mutta tämä tämän päivän 66/-6 valaa uskoa omaan tekemiseen ja nyt vain täytyy enää uskoa itseensä ja tekemiseen sekä kentällä että sen ulkopuolella!

Pelaaja tulee varmasti jaksamaan, mutta millä eväillä caddie Autsi Atte jaksaa kantaa konttia neljä kierrosta?

Siis todella suurella määrällä eväitä. Kaikki Autsin tuntevat tietää että hänellä on kokoajan nälkä eli on parempi laittaa banaaneja tarjolle vähintään 3 väylän välein varmuuden vuoksi. Kiitos Autsille cädäyksestä tänään ja ensi viikolla jatkuu hommat saman tandemin voimin!

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteet golfin suhteen?

Tulevaisuuden tavoitteet on pystyä elettämään itsensä pelaamisella. Minä tahdon tehdä tästä työn itselleni ja aion kääntää kaikki kivet sen mahdollistamiseksi!

Vapaa sana:

Kiitos kaikki tukijat! Etenkin MSK group ilman teidän taloudellista apua tämä ei olisi mahdollista! Kiitos Vierumäki Golf! Ja kiitos te kaikki jotka ovat tänään edes hetken tunteneet hyvää oloa siitä että juuri minä pääsen ensi viikon torstaina nauttimaan Vierumäki Finnish Challengestä! Tehdään yhdessä tästä hieno viikko suomalaiselle kilpagolfille!