Suomalaiset luottavat kotikenttäetuun | Vierumäki Golf

Suomalaiset luottavat kotikenttäetuun

Suomalaisammattilaiset Matias Honkala, Roope Kakko ja Oliver Lindell tapasivat median edustajia Vierumäen Cooke Coursella tiistaina pelatun ensimmäisen ProAm-tapahtuman yhteydessä.

Tunnelmat olivat luottavaiset.

Kokenut Roope Kakko korosti henkisen puolen merkitystä oman onnistumisen näkökulmasta. Kaksi kertaa Challenge Tourilla ja kerran pääkiertueella voittoon yltänyt konkari tuntee edelleen osaavansa pelata golfia, mutta korvien väli on aika ajoin tullut onnistumisen esteeksi.

Heinäkuiset soitot Mikko Iloselle ja Kalle Samoojalle ja yhteinen kierros Tapio Pulkkasen kanssa olivat kuitenkin auttaneet saamaan taas punaisesta langasta kiinni. Jaettu kymmenes sija Saksan osakilpailussa toissa viikolla oli osoitus paluusta nuoremman polven varteenotettavaksi haastajaksi. Kakko kiittelikin auliisti suomalaisammattilaisten keskinäisiä välejä, valmiutta tarjota vertaistukea silloin kun sitä tarvitaan.

Vierumäellä Kakko on esiintynyt tasaisen varmasti. Kesällä 2019 hän oli pitkään mukana voittotaistelussa ja ylsi lopulta jaetulle kolmannelle sijalle. Keskiviikon viimeistelyharjoituksessa apuna oli puoliso Minea Blomqvist-Kakko, pääkiertuevoittaja hänkin.

Oliver Lindell pääsi maistamaan kolmatta sijaa Challenge Tourilla Itävallassa heinäkuun puolivälissä. Sijoitus on uran tähän mennessä paras. Avauslyöntien saaminen raiteilleen on tehnyt hyvää välillä horjuneelle itseluottamukselle.

”On huomattavasti rennompaa pelata, kun ei tarvitse pelätä kuinka pääsee boxista ulos.˝

Matias Honkala pelasi haastajakiertueella vahvan yhden top 10-sijoituksen sisältäneen jakson touko–kesäkuussa, mutta sen jälkeen oli jonkin aikaa vaikeampaa.

”Viimeksi kulunut viikko on harjoittelussa luvannut hyvää, ajatus on taas löytynyt.”

Challenge Tourille antamassaan haastattelussa Honkala kertoi latautuvansa kilpailuun tutuissa mökkimaisemissa kalastellen. Resepti toimi kesällä 2020, jolloin Honkala pelasi kakkoseksi haastajakiertueen osakilpailun tilalla järjestetyssä Vierumäki Invitationalissa.

Hattu pois päästä kenttähenkilökunnalle

Roope Kakko sanoo tuntevansa suurta kiitollisuutta siitä tavasta, jolla promoottori Jan Ruoho tiimeineen tekee työtä suomalaisen ammattigolfin hyväksi. Hän nostaa hattua Vierumäen kenttähenkilökunnalle, joka on viime hetkillä onnistunut saamaan viheriöt kilpailun edellyttämään kuntoon vaikean talven ja kesän jälkeen.

”Jos pientä epätasaisuutta siellä täällä olisikin, se on pelkästään meidän suomalaisten etu. Meillä kaikilla taitaa tältä vuodelta olla enemmän kokemusta pomppuisista griineistä kuin useimmilla muilla Vierumäelle tulleilla pelaajilla.”

Kilpailu käynnistyy torstaiaamuna kahdelta tiiltä (1. ja 10.) kello 7.45. Kilpailun etenemistä voi seurata Challenge Tourin sivustolta, Vierumäen omasta tulospalvelusta tai lataamalla sovelluskaupasta DP World Tourin applikaation.

Suomalaispelaajien lähtöajat:

Tee 1

7.45 Veikka Viskari

7.55 Rasmus Karlsson

8.05 Casper Simberg

8.35 Antti Ahokas

8.45 Oliver Lindell

8.45 Niclas Hellberg

8.55 Joachim Altonen

9.05 Alex Hietala

9.15 Matias Honkala

9.25 Eemil Alajärvi

Tee 10

8.15 Aleksi Myllymäki

8.25 Antti-Jussi Lintunen

8.25 Ilari Saulo

8.35 Markus Luoma

8.45 Jesse Saareks

13.25 Kim Koivu

13.25 Juuso Kahlos

13.35 Elias Haavisto

13.35 Lauri Ruuska

13.45 Atte Länsiluoto

13.55 Lassi Burman

13.55 Roope Kakko

14.05 Jonatan Jolkkonen

14.15 Sami Santala

14.25 Tuomas Nukari