Vierumäellä tähdätään elokuiseen golfjuhlaan | Vierumäki Golf

Vierumäellä tähdätään elokuiseen golfjuhlaan

Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Vierumäen Cooke Coursella nähdään huippugolfia elokuun alussa, kun Challenge Tourin kausiohjelmaan kuuluva Vierumäki Finnish Challenge pelataan viidennen kerran vuoden tauon jälkeen

Lajin terävimmän kärjen tuntumassa olevat pelaajat kamppailevat kauden aikana noususta Euroopan pääkiertueelle. Vierumäelle odotetaan jälleen nimivahvaa joukkoa 5.–8.8.

Viime kädessä kilpailun järjestelyt ovat kiinni aluehallintoviraston ja Rajavartiolaitoksen linjauksista. Taloudellisen palapelin palaset ovat jo loksahtamassa paikoilleen.

Challenge Tour on kasvattanut golfmaailman huipulle useita lajin kirkkaimmin loistavista tähdistä. Vierumäelläkin on vuodesta 2016 alkaen nähty useita maailmanlistan top 100:aan sittemmin nousseita ja pääkiertueella voittoon yltäneitä pelaajia. Mukana kilpailussa ovat olleet esimerkiksi Robert MacIntyre, Antoine Rozner, Erik van Rooyen, Dylan Frittelli, Thomas Detry, Sami Välimäki ja Rasmus Højgaard.

Yhteinen asia

Vierumäki Golf Club Oy on alusta alkaen halunnut tehdä palkintosummaltaan 200 000 euron arvoisesta kilpailusta koko kotimaisen golfyhteisön yhteisen asian. Yleisölle on tarjolla kukkuramitoin elämyksiä jo harjoituspäivistä lähtien. Kumppaneiden ulottuvilla on puolestaan toimivaksi osoittautunut alusta, jonka varassa on mahdollista vahvistaa omaa brändiä ja luoda uusia suhteita.

Myyntityötä sekä tapahtuman rakentamista ja kehittämistä Vierumäellä tekevät Ville Hautala ja Niklas Westerlund ovat tyytyväisiä alkuvuodesta saatuihin tuloksiin. Mukana on niin aikaisemmilta vuosilta tuttuja kuin uusiakin yhteistyökumppaneita.

Yksi tärkeimmistä uusista kumppaneista on Nokian Renkaat, joka on jo aiemmin ollut tukemassa muun muassa Mikko Ilosta ja Sami Välimäkeä.

”Nokian Renkailla on ilo tehdä yhteistyötä Vierumäki Finnish Challengen kanssa ja olla samalla tukemassa suomalaista golfia sekä siten edistää uusien huippugolfareiden pääsyä urallaan eteenpäin kohti lajin huippua”, myyntijohtaja Marko Mäkelä iloitsee.

Heinolan kaupunki on alusta lähtien lukeutunut tapahtuman pääyhteistyökumppaneihin.

”Vierumäen hyvinvointi on tärkeä osa Heinolan elinvoimaa”, elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä luonnehtii. ”Kilpailun mukanaan tuoma näkyvyys vahvistaa Vierumäen asemaa kotimaisen kilpa- ja huippu-urheilun kotipesänä. Urheilutapahtumat tukevat hyvin myös Heinolan liikuntakaupunki-imagoa.”

Suomen Golfliitolle Vierumäen kilpailu on tärkeä palanen pelaajakehityksen näkökulmasta. Golfliitto hallinnoi kilpailun myötä promoottorin käyttöön tulevaa 50 vaihtokortin pottia. Vaihtokortit mahdollistavat pelimahdollisuuksien tarjoamisen useille kansallisen kärjen tuntumassa oleville pelaajille.

”Painopiste on ammattilaisuuttaan aloittelevien siirtymävaiheessa olevien pelaajien tukemisessa. Lisäksi luomme alkukaudesta näytön paikkoja Challenge Tourilla jo pitempään pelanneille ammattilaisille, joiden oma kategoria ei riitä suoraan kilpailupaikkaan”, kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen selventää.

Myös Keimolassa heinäkuussa pelattavaan Nordic Leaguen osakilpailuun saadaan lisäporkkana, kun pelaajat kamppailevat rahapalkintojen lisäksi kahdesta villistä kortista Vierumäen kilpailuun.

Taustaorganisaatio vaihtuu

Vierumäki Golf Club Oy vastaa kilpailun järjestelyistä ensimmäistä kertaa yksin ilman viime vuonna konkurssiin hakeutuneen emoyhtiön tarjoamaa tukea ja synergiaa. Se on toimitusjohtaja Jan Ruohon mukaan myös uusi mahdollisuus.

”Olemme kyenneet vahvistamaan omaa organisaatiotamme, ja yhteistyötä on päästy uudelta pohjalta rakentamaan muun muassa hotellitoimintaa Vierumäellä aloittavan Holiday Clubin kanssa.”

Tyytyväisyys on molemminpuolista, vakuuttaa Holiday Clubin myyntijohtaja Jyrki Alamäki.

”Vierumäen golfyhtiöt ovat meille elintärkeä yhteistyötaho ja golfarit houkutteleva kohderyhmä, kun Cooke-kentän kupeessa sijaitseva hotelli avaa ovensa vuoden kiinniolon jälkeen.”

Vierumäki Golf Club Oy:n osake-enemmistö myytiin alkuvuodesta Lahden Golf Oy:n uudelle tytäryhtiölle Päijät-Hämeen Golf Oy:lle. Lahden Golf Oy:n puheenjohtaja Harri Leino on nyt myös Vierumäki Golf Club Oy:n puheenjohtaja.

”Tilanne näyttää taloudellisesti hyvältä, kiitos myyntiorganisaation tekemän hyvän työn. Olemme vakuuttuneita siitä, että tapahtuma voidaan järjestää taloudellisesti kestävästi. Terveysturvallisuus vaatii meiltä luonnollisesti huolellisuutta, mutta siinä suhteessa golfilla on ulkoilmalajina useita etuja puolellaan. Myös puitteet Vierumäellä ovat otolliset.”

Leinon mukaan kansallisesti merkittävä kilpailu tukee erinomaisesti Lahden Golfin urheilullista profiilia ja seuralle perinteisesti tärkeää kasvatustyötä. Siinä sivussa koko suomalainen kilpagolf saa piristysruiskeen.

”Voimme kilpailun avulla olla luomassa polkua eteenpäin paitsi omille pelaajillemme, myös muille lajissa huipulle pyrkiville nuorille.”

Lahden Golfille yhteistyö Cooke Coursen kanssa mahdollistaa uudenlaisten ja entistä monipuolisempien palvelujen kehittämisen. Se on Leinon mukaan tärkeää golfin nykyisen myötätuulen aikana ja tilanteessa, jossa golfyhtiöllä on tarjota vain rajallinen määrä pelioikeuksia.

Golfyhtiöiden pitäisi Leinon mukaan tehdä yleisemminkin yhteistyötä.

”Yhteistyö luo hyvän perustan toimintojen kehittämiselle ja rationalisoinnille. Emme koe esteeksi esimerkiksi sitä, että Lahden Golfin yhteisö on hengeltään paljolti perinteinen urheiluseura, Vierumäki puolestaan runsaasti erilaisia tapahtumia järjestävä resort. Yhteistyö on meille tilaisuus luoda jotain uutta ja arvokasta.”