Vierumäki Finnish Challenge palaa välivuoden jälkeen | Vierumäki Golf

Vierumäki Finnish Challenge palaa välivuoden jälkeen

Vuodesta 2016 pelattu Vierumäki Finnish Challenge on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan haastajakiertueen kalenterissa

200 000 euron kilpailu on vuosittain houkutellut Vierumäelle vahvan osanottajakaartin. Vuonna 2020 kilpailu jäi väliin koronapandemian vuoksi. Tämän vuoden kilpailu pelataan kahden viikon kuluttua 5.–8.8.

Vierumäellä on kilpaillut useita pelaajia, jotka ovat myöhemmin voittaneet European Tourilla. Etelä-Afrikan Dylan Frittellillä on jo voitto myös PGA Tourilta. Kenen tähti syttyy tänä vuonna?

Olympialaisissakin voi ensi viikolla seurata lukuisia Vierumäen-kävijöitä. Kalle Samoojan ja Sami Välimäen lisäksi joukkoon kuuluvat Antoine Rozner, Thomas Detry, Matthias Schwab, Rasmus Højgaard, Joachim B. Hansen, Romain Langasque ja Kristian K. Johannessen.

Nuorten nousevien tähtien rinnalla Challenge Touria kiertää parrasvaloissa jo paistatelleita ammattilaisia, jotka hakevat uutta myötätuulta uralleen. Hyvä esimerkki on kokenyt Richard Bland, joka sijoittui Vierumäellä kärjen tuntumaan kesällä 2019 ja joka tämän vuoden toukokuussa ylsi uransa suurimpaan voittoon European Tourin British Mastersissa.

Kotimaisen huippugolfin pitkäjänteisen kehittämisen näkökulmasta haastajakiertueen osakilpailu ja kilpailun mukanaan tuomat 50 vaihtokorttia ovat tärkeä palanen kokonaisuudessa. Suomen Golfliiton hallinnoimat kutsut tarjoavat tärkeitä näytön paikkoja ja arvokasta kokemusta useille ammattilaisuraansa aloitteleville lupauksille ja ammattilaisuuteen tähtääville amatööreille. Villit kortit ovat myös siivittäneet eräiden kärkipelaajiemme paluuta takaisin pääkiertueelle uran ajauduttua käymistilaan.

Kotimaisen kilpagolfin asialla

Kutsujen saajiksi kotikilpailuun on jo nimetty joukko pelaajia, joukossa amatöörit Elias Haavisto ja Jesse Saareks. Loppujen villien korttien kohtalosta päätetään sunnuntaina Nordic Leaguen Finnish Tour Championshipin ja Challenge Tourin Italian Challengen päätettyä.

Finnish Tour Championshipissä on jaossa kaksi kutsua Vierumäelle.

”On sovittu, että vähintään toisen kutsun saa suomalaispelaaja”, kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen Golfliitosta kertoo.

Tasaisen kauden pelanneelta Roope Kakolta voidaan jälleen odottaa Vierumäellä vahvaa esitystä. Kesällä 2019 Kakko oli päätöskierroksella mukana voittotaistelussa ja jakoi lopulta kolmatta sijaa.

Kolmeen voittoon Challenge Tourilla urallaan yltänyt Kakko on tällä hetkellä kiertueen Road to Mallorca -rankingissä suomalaisista korkeimmalla (40:s). Viime viikolla Itävallassa hienosti kolmanneksi sijoittunut Matias Honkala on seuraavana (53:s). Kauden 20 parasta ansaitsevat pelioikeuden pääkiertueelle ensi kaudeksi.

Suomalaisvoittokin on Vierumäellä nähty, kun Kim Koivu huudatti kotiyleisöä uusintarei’illä kesällä 2018.

Kilpailun järjestelyvastuu on nyt kokonaisuudessaan Vierumäki Golf Club Oy:llä.

”Kiinnostus kilpailua kohtaan on säilynyt hyvänä”, toimitusjohtaja ja promoottori Jan Ruoho kertoo tyytyväisenä. ”Käynnissä oleva golfbuumi näkyy myös huippugolfia kohtaan tunnettuna mielenkiintona.”

Kilpailupäivien parhaat palat nähdään YLE TV2:n tunnin mittaisessa koostelähetyksessä sunnuntaina 8.8. klo 20 alkaen. Osittain päällekkäisen naisten olympiagolfin TV-lähetyksiä on mahdollista seurata Vierumäellä kilpailupäivien aamuna.