Vierumäki Finnish Challenge vaihtokorttien nimeämiskriteerit vahvistettu | Vierumäki Golf

Vierumäki Finnish Challenge vaihtokorttien nimeämiskriteerit vahvistettu

Miesten Euroopan kiertueen haastajatasolla, Challenge Tourilla, on vakiintunut käytäntö vaihto-ohjelmasta, jonka puitteissa eri maiden kilpailujen järjestäjät luovat pelimahdollisuuksia urallaan eteenpäin pyrkiville pelaajille.

Kilpailujen vastuujärjestäjillä, promoottoreilla, on käytössään 50 kansallista kiintiöpaikkaa kuhunkin osakilpailuun. Vaihtamalla näitä paikkoja keskenään järjestäjät pystyvät tarjoamaan pelimahdollisuuksia etenkin niille pelaajille, joilla on rajoitettu pelioikeus tai ei lainkaan varsinaista pelioikeutta kyseiselle kiertueelle.

Suomessa pelattava osakilpailu on Vierumäki Finnish Challenge. Suomen Golfliitto hallinnoi pääyhteistyökumppanina kutsukortteja, joista tutumpi nimike monelle on ”Wild card – Villi kortti”.

Kuka päättää?

Suomen Golfliiton hallinnoimille kutsukorteille on laadittu nimeämiskriteerit, joista vastaa nimetty asiatuntijaryhmä. Tähän ryhmään kuuluu liiton valmennusjohdon lisäksi Suomen PGA:n edustaja. Liittohallitus on kokouksessaan 18. helmikuuta vahvistanut korttien nimeämiskriteerit.

Miten ja mihin kortteja on vaihdettu?

Kansainvälisen vaíhto-ohjelman kautta Golfliitolla on 34 vaihtokorttia 2020 Challenge Tour -kauden osakilpailuihin.

Korttien määrä on kilpailukohtaisesti 1-4. Kutsuja on useimpiin kilpailuihin, poislukien Open de Bretagne Ranskassa ja Lalla Aicha Challenge Tour Marokossa. Rolex Trophyyn ja kauden kolmeen viimeiseen kilpailuun(Kiina x2 ja Espanja) valitaan pelaajat ranking-sijoituksen mukaan, joten näihin ei kellään ole vaihtokortteja.

Vierumäen osakilpailuun jää näin ollen 16 korttia. Näistä Vierumäki Resort hallinnoi kahta (2). Jäljellä olevista kolme (3) korttia on varattu amatööreille ja kuusi (6) nimetyille ammattilaisille. Vapaita, harkinnanvaraisia kortteja on näin ollen viisi (5), joista osa voidaan myöntää amatööreille.

Kenelle kortit jaetaan?

Kortit jaetaan liittohallituksen vahvistamien kriteerien mukaisesti.

ETUOIKEUS VIITEEN (5) KILPAILUUN KATEGORIAJÄRJESTYKSESSÄ pelaajilla CT -kategorioissa 9 – 11

Kilpailut: Praque Golf Challenge, Challenge de Espana, Swiss Challenge, Italian Challenge, The B-NL Trophy

Pelaajat kategoriajärjestyksessä ovat Janne Kaske (kat.9), Roope Kakko (kat.10), Oliver Lindell (kat.10) ja Kim Koivu (kat.11).

Mainittujen kategorioiden pelaajat pääsevät pääsääntöisesti kilpailuihin omalla kategoriallaan. Tämä selviää kuitenkin aina aikaisintaan kilpailun ilmoittautumisajan umpeuduttua, 14 vrk ennen ensimmäistä kilpailupäivää. Etuoikeudella halutaan varmistaa, että kategoriajärjestelmässä korkeimmalla olevat pelaajat pääsevät mukaan mahdollisimman moniin, ja ennen kaikkea merkittävimpiin kilpailuihin.

Tukipaketit

Tourin sääntöjen mukaan yksi pelaaja voi ottaa vastaan enintään kahdeksan kutsua kauden aikana, ja yhden näistä on oltava kotimaan kilpailu. Vaihtojärjestelmän kautta kahdeksan kortin pakettia tarjotaan Challenge Tourin kategoriajärjestyksen mukaan Antti Ahokkaalle (kat.15), Lauri Ruuskalle (kat.16) ja Juuso Kahlokselle (kat.16). Satelliittikiertueen 2019 menestyksen perusteella kahdeksan kortin pakettia tarjotaan myös Linus Väisäselle.

Kilpailukohtaisten korttien nimeämisestä käydään pelaajien kanssa henkilökohtaiset ja tarvittaessa myös yhteiset keskustelut.

Kutsukorttien kautta halutaan myös tukea amatöörimaajoukkueista ammattilaiskentille siirtyneitä, Satelliittikiertueilla pelaavia nuoria ammattilaisia. Kotimaan Vierumäen kilpailun lisäksi pelimahdollisuuksia saavat 1-3 kortin kautta Alex Hietala ja Matias Honkala.

Amatööripelaajat voivat myös saada kutsun Vierumäelle. Paikka aukeaa World Amateur Golf Rankingin ja Finnish Amateur Rankingin parhaalle suomalaiselle 1.7.2020 sijoituksen mukaan. Myös SM-lyöntipelissä on tarjolla hyvä bonus voittajalle CT-kutsun muodossa.

Kaikki muut kortit myönnetään asiantuntijaryhmän harkinnalla. Tämä koskee myös kortteja, joita edellä mainitut pelaajat eivät mahdollisesti käytä.

Lähde: Golfliitto

Kuva: Antti Ahokas on yksi tukipakettiin oikeutetuista pelaajista.