Cooken viheriöiden perusparannusprojekti etenee | Vierumäki Golf

Cooken viheriöiden perusparannusprojekti etenee

Viheriöt 3, 4 ja 5 ovat käytössä

Cooken viheriöillä syksyllä 2023 aloitettu perusparannusprojekti etenee. Aikatauluun tuli syksyllä aikaisen talven myötä hieman viivästystä, sillä ainoastaan väylän 5 viheriön siirtonurmi ehdittiin asentamaan paikalleen syksyllä ennne lumen tuloa. Väylillä 3 ja 4 ehdittiin kuitenkin tekemään pohjatyöt suunnitellusti, ja kuten aiemmin tiedotimme, siirtonurmia päästiin asentamaan paikalleen viikoilla 20 ja 21. Siirtonurmen asennuksen yhteydessä suikaleiden päälle levitetään runsaasti hiekkaa, jotta pinta tasoittuu ja saumat menevät umpeen.

Onnistuneen asennuksen jälkeen viheriöt ovat nyt käytettävissä lähes normaalisti. Pyydämme kuitenkin pelaajia huomioimaan olosuhteet, ja olemaan erittäin tarkkoina alastulo- ja muiden mahdollisten jälkien korjaamisessa/paikkaamisessa. Viheriöt ovat luonnollisesti hieman muita kentän viheriöitä hitaammat, johtuen jo pelkästään leikkuukorkeudesta sekä tasoittumisen vuoksi levitetystä suuresta hiekan määrästä. Mikäli olosuhteet vain ovat suotuisia, ollaan muutamien viikkojen kuluessa näidenkin viheriöiden osalta samassa leikkuukorkeudessa kuin muualla kentällä.

Nyt peliin avattuja Cooken viheriöitä 3 ja 4 sekä väylän 5 viheriötä sadetetaan päivittäin n. klo 8.00, 12.00, 16.00 ja 20.00. Suosittelemme pitämään kelloa silmällä osuessasi viheriöille näihin aikoihin, ja varomaan mahdollista, kirjaimellisesti, piristysruisketta. Sadetus kestää n. 30 minuuttia.

Lämpimien säiden vuoksi myös Cooken viheriöitä 1, 2 ja 6-18, sekä harjoitusviheriöitä kastellaan päivittäin n. klo 8.00, 12.00, 16.00 ja 20.00. Näillä viheriöillä sadetus kestää n. 12 minuuttia.

Sadetuskierros kulkee vaiheittain jokaisella viheriöllä, eikä ala jokaisella viheriöllä samalla kellonlyömällä.

Suuren yleisön muistissa on varmasti keväät 2022 ja 2023, jolloin olosuhteet eivät olleet aivan yhtä otolliset tuloksenteolle ja mukavalle puttipäivälle. Huomiona siis, että suuri kiitos kenttien upeasta kevätkunnosta kuuluu kentänhoitohenkilökunnalle, syksyn ja talven aikana tehdyille hoitotoimenpiteille, sekä kärsivällisyydelle. Muistetaanhan pitää huolta kentistä, eli korjata kaikki havaittavissa olevat alastulo- ja lyöntijäljet sekä haravoida mm. bunkkerit. Tämä koskee myös havaittavissa olevia muiden jättämiä jälkiä, ei pelkästään omia. Korjaamattomana kyseiset jäljet ovat erittäin alttiita mm. kasvitaudeille.

Näin pidämme kentät kunnossa koko kesän ja kohti kauden päätapahtumia, kuten Vierumäen Golfseuran mestaruuskilpailuja ja Oktoberfest Scrambleä, sekä sitä yhtä kansainvälistä ammattilaiskiertueen osakilpailua unohtamatta.

Lämpimästi tervetuloa testaamaan omaa kevätkuntoa Vierumäelle!

Ja muistathan (toim. huom. Otto ja Ville), mikäli peli tuntuu kulkevan hieman vastavirtaan kauden alussa, on siihen olemassa erinomaisia ja helppoja ratkaisuja mm. golfshopin sekä opettajiemme johdolla.