Ohjeet ukkosen varalle | Vierumäki Golf

Ohjeet ukkosen varalle - Päivitetty 9.7.2024

Kentällä oleva pelaaja tekee viime kädessä itse oman harkintakyvyn mukaan ratkaisun pelin keskeyttämisestä.

Ukkosen lähestyessä caddiemaster seuraa tilannetta sadetutkien avulla. Kentällä oleva pelaaja tekee viime kädessä itse oman harkintakyvyn mukaan ratkaisun pelin keskeyttämisestä. Mikäli kierros jää ukkosen johdosta kesken, annamme mahdollisuuden kierroksen uusimiseen/loppuun pelaamiseen paremmalla säällä.

Kilpailuissa kilpailunjohtaja vastaa päätöksestä keskeyttää kilpailu ukkosen uhatessa. Huomioithan kuitenkin, että kaikissa tilanteissa viime kädessä jokainen pelaaja on vastuussa omasta turvallisuudestaan. Aina kilpailunjohtaja tai henkilökunta ei ole tietoinen kentän toisella laidalla mahdollisesti vallitsevista sääolosuhteista. Esimerkiksi sumutorvi ei välttämättä kuulu kentän jokaiseen laitaan.

Mikäli sääennusteiden ja -havaintojen mukaan on pienikin ukkosen mahdollisuus kannattaa golfkentällä olla äärimmäisen varovainen. Sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen voi olla erittäin vaarallista.

Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä. Korkeita paikkoja on vältettävä, samoin rannalla vesirajaa.

Henkilövahingon sattuessa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112 (huom. 112-sovelluksen kautta jos mahdollista) sekä caddiemasterille 0600 042 96. Caddiemaster opastaa pelastusauton paikalle. Mikäli henkilö on eloton, aloita elvytystoimet. Punaisen ristin elvytysohjeet: aikuisen elvytysohje tästä ja lapsen elvytysohje tästä. Golf Paviljongilta sekä molemmilta taukokioskeilta löytyy defibrilaattori.

Lähde: Ilmatieteenlaitos

Artikkeli julkaistu alunperin 23.6.2021 - päivitetty 9.7.2024