Ruuska unelmakierroksella kärjessä, tulosiloittelua laajalla rintamalla | Vierumäki Golf

Ruuska unelmakierroksella kärjessä, tulosiloittelua laajalla rintamalla

Petteri Nykyn ja Lauri Ruuskan yhteistyö toimii.

Cooken kenttäennätykseksi 59 lyöntiä, suomalaisilla vahva panos.

Kesän kuluessa tasaisen vahvaan tuloskuntoon yltänyt Lauri Ruuska pelasi torstaina lähes virheettömän golfkierroksen ja johtaa Vierumäki Finnish Challengea ensimmäisen kierroksen jälkeen neljän lyönnin turvin tuloksella 59 (-12).


Iltapäivän ihanteellisissa olosuhteissa Cooke Coursella pelattu bogiton kierros (10 birdieä ja yksi eagle) on yksi Challenge Tourin kaikkien aikojen alhaisimmista kierroksista. Ainoastaan Alejandro Del Reyn 58 (-14) vuodelta 2021 pistää paremmaksi. Samaan tulokseen (59, -12) ovat aiemmin yltäneet Adrien Mörk (2006) ja Nicolo Ravano (2016).


Runsaasti alhaisia kierrostuloksia tuottaneen avauspäivän suomalaisrintama oli muutenkin vahva. Top 25:ssä suomalaisia on seitsemän.


Maanantaikarsinnan kakkoseksi pelannut ja tiedon mukaanpääsystä vasta tiistai-iltana saanut Kristian Kulokorpi löi alkutahdit mahdolliselle tuhkimotarinalle 63 lyönnin (-8) kierroksella, joka piti sisällään kymmenen birdieä.


”Oli hyvää lyömistä. Raudat ja wedget olivat jatkuvasti lipulla paria bogiin johtanutta virhearviota lukuun ottamatta”, kautensa Pro Golf Tourilla aloittanut ja Finnish Tourin rankingin kakkostilaa hallussaan pitävä Kulokorpi kertoi.


”Itse en ollut varsinaisesti edes yllättynyt. Harjoituskierroksella olen onnistunut 11 birdieässä, ja SM-lyöntipelinkin avauskierrokseen mahtui yhdeksän birdieä.”


Kulokorpi kertoo kiitoksen vahvasta tuloskunnosta kuuluvan kokeneelle Timo Karviselle, jonka valmennuksessa hän aloitti viime vuoden syksyllä. Valmentajanvaihdoksesta näyttää hyötyneen myös Ruuska, joka aloitti viime vuoden lopulla yhteistyön tänään caddienä toimineen Petteri Nykyn kanssa.


”Petteri kantoi mailoja jo Irlannissa heinäkuun lopulla. Hyvin tuntuu yhteistyö toimivan.”


Tulos jo itsessään kertoo flow-tilasta, jollaiseen pelaaja vain harvoin yltää.


”Välillä oli vähän epäuskoinen olo, kun putti ei mennytkään reikään.”


”Mutta täytyy tunnustaa, että viimeisellä griinillä kädet alkoivat täristä, kun tajuntaan iski tieto, että 58 lyönnin kierros olisi ulottuvilla. Sellaiseen ei kovin moni ole yltänyt.”


Kentän pintojen odotetaan käyvän liukkaammiksi kilpailun edetessä ja vaikeuttavan tuloksentekoa. Se oli kierroksen jälkeen edelleen myös Lauri Ruuskan toive.


Kahden kierroksen jälkeen viikonlopun kierroksille jatkaa 60 ammattilaista ja viimeisen jatkoon oikeuttavan tuloksen jakavat pelaajat.


Kristian Kulokorven tuloskorttiin merkittiin kymmenen birdieä.

Top 10


1. Lauri Ruuska 59 -12

2. Jack McDonald 63 -8

Kristian Kulokorpi 63 -8

4. Cole Madey 64 -7

Kristoffer Broberg 64 -7

6. Curtis Knipes 65 -6

Harry Ellis 65 -6

8. Tom Sloman 66 -5

Dylan Naidoo 66 -5

Maximilian Steinlechner 66 -5

Emilio Cuartero Blanco 66 -5

Lee Slattery 66 -5

Oliver Lindell 66 -5


Tulosluettelo


Tärppejä


* Englannin Angus Flanagan teki hole in onen Cooke Coursen 174-metrisellä 15. väylällä. Mailana oli rauta kutonen. Palkinnoksi hän saa Gymstickin juoksumaton.


* Kentän kunto ihastutti 63 lyönnin kierroksen pelannutta Jack McDonaldia: ”Kentänhoitajien täytyy olla taikureita sen valossa, mitä kentän kunnosta kevään lopulla tiedettiin.”


* Challenge Tourin kauden 2018 ranking-ykkönen ja pääkiertueella voittoihin kausilla 2020 ja 2021 yltänyt Joakim B. Hansen jatkaa syöksykierrettään. Kauden 17. startissa on tulossa 16:s putoaminen jatkokierroksilta. Tänään korttiin merkittiin neljä bogia ja kaksi tuplabogia matkalla 77 lyönnin kierrokseen.


* Romain Wattelin kommentti Challenge Tourin mediatiimille. “A win is a win, no matter if that is on the DP World Tour or the Challenge Tour or the Alps Tour or another development tour. You need to play well on each tour because there are so many good players everywhere.”