Vierumäki Finnish Challengessa ennätyssuuri palkintopotti | Vierumäki Golf

Vierumäki Finnish Challengessa ennätyssuuri palkintopotti

Tapio Pulkkanen Vierumäellä vuonna 2016.

Kilpailussa nähdään myös Tapio Pulkkanen, jonka kausi Challenge Tourilla on tähän asti kulkenut hyvää reittiä.

Suomen golfkesän suurimpaan tapahtumaan, Vierumäki Finnish Challenge supported by Finnish Golf Union -kilpailuun on aikaa enää kaksi kuukautta. Kilpailu käynnistyy elokuun 15. päivänä, ja voittaja pääsee suihkuttamaan kuohujuomaa 18.8. Kilpailujännitys alkaa nousta viikko viikolta, mitä lähemmäksi tapahtumaa mennään.
Cooke-kentällä pelattavan kilpailun palkintopotti on historiallisen suuri, 270 000 euroa. Se tuo oman lisämausteen muutenkin todella merkitykselliseen kilpailuun.
Viime vuoden kilpailussa koettiin unohtumattomia suomalaishetkiä, kun Lauri Ruuska voitti kotikilpailun upean näytöksen jälkeen. Ruuskan pelaama 59 lyönnin kierros on osa suomalaista golfhistoriaa.

Tänä vuonna suomalaisväriä nähdään toivottavasti jälleen kärkitaistossa. Oman lusikkansa siihen soppaan haluaa varmasti laittaa myös Tapio Pulkkanen, joka on aloittanut Challenge Tour -kauden varsin mallikkaasti. ”Oma peli on ollut tasaisen hyvää. Kärkisijoista olen pystynyt taistelemaan muutamassa kilpailussa, ja se on lämmittänyt mieltä”, kiertueen rankingissa tällä hetkellä sijalla kahdeksan oleva Pulkkanen kertoo.

Pitkälle palloa lyövän Pulkkasen muistot Vierumäeltä ovat positiivisia. Hän muistelee lämmöllä edellistä visiittiään Vierumäen Challenge Tour -kilpailuun.
”Vuonna 2017 olen edellisen kerran pelannut Vierumäellä. Challenge Tourin kisa toimi ponnahduslautana itselleni juuri tuolloin 2017. Pelasin heikolla kategorialla CT:tä, ja sen tueksi sain villejä kortteja. Se auttoi minua nousemaan silloiselle European Tourille”, toteaa Pulkkanen.

Pääkiertueella pitkään pelannut Pulkkanen hamuaa nopeasti takaisin parrasvaloihin. Tasaisen hyvä loppukausi ja onnistuminen esimerkiksi juuri kotikilpailussa siivittäisivät Kymen Golfin kasvatin takaisin Euroopan ykköskiertueelle.
”Kauden tavoitteenani on nousta takaisin DP World Tourille eli sijoittua rankingin 20 parhaan joukkoon”, Pulkkanen sanoo suoraan.

Pulkkanen ei suinkaan ole ainoa suomalainen, johon katseet Vierumäellä kääntyvät. Toukokuun loppupuolella Tanskassa pelatussa CT-kilpailussa toiseksi sijoittunut Oliver Lindell tähyää varmasti menestykseen kotikilpailussa. Tanskan kakkostila on Lindellin uran toistaiseksi paras saavutus Challenge Tour -tasolla.

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen kertoo, että suomalaisia pelaajia tullaan kategoriapelaajien lisäksi näkemään kotikilpailussa kymmenkunta. Golfliitto hallinnoi Vierumäen kilpailun kautta tulleita kutsuja. Niitä on yhteensä 50 kappaletta.
”Tämä promoottoriyhteistyö korttien vaihdossa on hyvin poikkeuksellinen toimintatapa kilpaurheilussa. Monen pelaajan ura saa näiden korttien kautta hyvän nosteen. Jos ei tänä vuonna, niin se voi tulla jossain vaiheessa myöhemmin. Tämä on merkittävä tuki urheilijalle”, Juvonen korostaa.

Golfliitto on ollut Vierumäen kilpailun yhteistyökumppanina pitkään, mutta tänä vuonna se toimii kilpailun nimikumppanina. Juvonen tähdentää, että Golfliiton tuki tapahtumalle on merkittävä, mutta samalla hän nostaa hattua Vierumäen suuntaan kilpailun järjestämisessä.
”Golfliiton puolesta haluan kiittää Vierumäki Golfia, että he tekevät tätä. He ovat vuodesta 2016 lähtien laittaneet isoa sydäntä peliin tämän järjestämiseksi. Kunnia ja hatunnosto heille, kun ovat jaksaneet raataa tämän eteen ja tulevaisuudessakin jaksavat tätä tehdä. Haluamme olla edelleen mukana, jotta aiempaa useammalle suomalaispelaajalle aukeaisi reitti kansainvälisen kilpagolfin korkeimmalle tasolle.”

Viime vuoden kilpailu keräsi ennätysyleisön Vierumäelle. Kuva: Tomi Natri

Vierumäki Golfin toimitusjohtaja ja kilpailun promoottori Jan Ruoho on hänkin odottavalla tuulella kilpailun lähestyessä. Ruoho kertoo, että tapahtuman järjestelyt etenevät hyvässä aikataulussa.
”Meillä on viikoittaista yhteydenpitoa Challenge Tourin organisaation kanssa. Viimeksi juttelimme heidän kanssaan tulospalvelusta, joka uudistuu tämän vuoden kisaan. Pelaajat syöttävät itse tuloksensa joka väylän jälkeen. Se tulee helpottamaan kilpailun seuraamista”, Ruoho paljastaa.
Kisakenttä Cooke on ollut alkukaudesta lähtien hyvässä kunnossa. Viheriöillä pallo rullaa sinne minne pitää, ja väylät ovat loistavassa pelikunnossa. Tämä on todettu myös ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa.
”Viime viikolla European Tourin pääkenttämestari Eddie Adams kävi paikan päällä, ja oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä.”
Ruohon ja hänen tiiminsä työt kilpailun lähestyessä eivät suinkaan vähene, vaan muutamia pienempiä kumppanuuksia on vielä myymättä, ja muita käytännön järjestelyihin liittyviä asioita on työlistalla, kuten tässä vaiheessa kuuluukin.

Teksti: Juha Hakulinen